به گزارش خبرنگار مهر، سردار سعید منتظر المهدی پیش از ظهر امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران در زنجان با اشاره به آسیبشناسی اجتماعی انجام شده توسط ناجا، اظهار کرد: بر اساس آمار، «خشونت» اولین آسیب در بخش آسیبهای اجتماعی در سطح کشور گزارش شده است و اعتیاد و طلاق هم مورد آسیبشناسی قرار گرفته و در اولویتهای بعدی قرار دارند.
وی اظهار کرد: هرچند در جامعه فعلی، آسیبهای اجتماعی بسیار متنوع بوده و همانند گذشته تکبعدی نیست ولی در این راستا، پیشگیری و جلوگیری از وقوع جرم در همه ابعاد آن باید مورد توجه قرار گیرد.
۷۰ درصد پروندههای مراکز مشاوره ناجا منجر به سازش میشود
سخنگوی نیروی انتظامی با اشاره به فعالیت مراکز مشاوره و مددکاری در کلانتریها و پاسگاههای سراسر کشور گفت: ۷۰ درصد پروندههای ارجاع شده به این مراکز، منجر به سازش میشود.
منتظر المهدی ضمن بیان اینکه پدیدهها و آسیبها در جامعه تکبعدی و مثل گذشته نیست و عوامل بسیاری در بروز آن دخیل هستند، تصریح کرد: در این راستا باید برای حل این مشکلات موجود، همه افراد و دستگاهها پایکار بیایند.
وی بر لزوم توجه به آموزههای قرآنی در جامعه تأکید کرد و افزود: روح معنوی و قرآنی اگر در جامعه حاکم شود بزهها کاهش و در این میان آموزش در دوران ابتدایی بسیار اثرگذار است.
حضور پررنگ جوانان در فضای مجازی
معاون اجتماعی نیروی انتظامی همچنین به حضور جوانان در شبکههای اجتماعی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این امر یک آسیب است و راههای مقابله با آن به علت حجم بالای این شبکهها باید مدیریت و رصد شود و بههرحال فضا ایده آل و حقیقی نیست و باید مواظبت کنیم.
منتظر المهدی با بیان اینکه بیشترین جرائم صورت گرفته در فضای مجازی، کلاهبرداری مالی است، افزود: مردم باید آگاهی خود را تقویت کنند تا در دام شیادان قرار نگیرند.
وی با اشاره به اینکه، اعتیاد دغدغه همه مسئولان است، تصریح کرد: در گذشته مواد مخدر مرهمی برای التیام دردها بود ولی امروز مرهمی برای رفع خلأ عاطفی به شمار میرود که البته بههیچوجه این نگاه مورد تائید نیست.
هر معتاد در کشور سالانه ۳۷۵ بزه مرتکب میشود
سخنگوی نیروی انتظامی افزود: بر اساس بررسیهای صورت گرفته، ۲۰۰ میلیون نفر در دنیا در حدود ۱۵ سال سن، معتاد هستند و مواد مصرف میکنند درحالیکه این تعداد در ایران دو میلیون نفر است.
منتظر المهدی تصریح کرد: هر معتاد در کشور سالانه ۳۷۵ بزه مرتکب میشود که درمجموع ۷۵ میلیون بزه توسط معتادان انجام میشود.
وی افزود: ۵۰ درصد سرقتها در کشور توسط معتادان انجام میشود و سالیانه یکمیلیون سلول مغزی معتادان که میتوانند در عرصه علم مؤثر باشند از بین میرود.
تقدیم ۴۰۰۰ شهید توسط نیروی انتظامی
معاون اجتماعی نیروی انتظامی یادآور شد: جمعآوری معتادان نیاز به مراکز خاص دارد که در این خصوص، پلیس ایستگاه آخر است و خانواده بهعنوان مؤلفه مهم در پیشگیری نقش بسیار اساسی دارد و بعد از خانواده نیز مدارس و مراکز آموزشی میتواند در امر پیشگیری از اعتیاد مؤثر واقع شوند.
منتظر المهدی افزود: پلیس در بحث مقابله با ورود مواد مخدر به کشور، چهار هزار شهید و ۱۲ هزار مجروح را بهنظام جمهوری اسلامی ایران تقدیم کرده است.
وی با بیان اینکه در دنیا کشوری نتوانسته ورود مواد مخدر به کشور و اعتیاد را به صفر برساند، افزود: خوشبختانه پلیس ایران در بحث پیشگیری، اقدامات خوبی را انجام داده است.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی در خاتمه به جذب پلیس افتخاری در کشور هم اشاره داشت و افزود: این طرح یک سرمایه اجتماعی است که تاکنون ۵۰ هزار نفر جذب شدند و ۳۰۰ هزار نفر هم جذب خواهند شد که در این میان استقبال بانوان خوب بوده است.
نظر شما